معرفی بهترین روش های کاهش درد پریود

268
0
معرفی بهترین روش های کاهش درد پریود

دردهای قاعدگی از مشکلات پریود ماهیانه هستند که کمتر خانمی آن را تجربه نکرده است. این دردها در نواحی شکم و کمر، عموماً به خاطر تغییرات هورمونی، به مدت یک هفته زمان می برند. هرچند سندروم پیش از قاعدگی (PMS) نیز با درد در ناحیه کمر، شکم و لگن شروع می شود. در برخی موارد، درد های ناشی از گرفتگی‌های عضلات در طول پریود به حدی شدت می یابد که می‌تواند باعث آسیب جدی و ایجاد اختلال در زندگی روزمره شود. این موضوع برای بسیاری از افراد آزار دهنده است و همواره به دنبال بهترین روش های کاهش درد پریود بوده اند.

برای درمان و یا تسکین این درد ها روش های زیادی وجود دارد که در ابتدا لازم است،به بررسی علت درد های پریود بپردازیم. برای آشنایی با عوامل درد های قاعدگی و درمان آن ها این مطلب را دنبال کنید.

علت درد پریود چیست ؟

عملکرد رحم به گونه ‌ای است که هر ماه برای بارداری آمادگی داشته باشد. عامل اصلی درد های دوران پریودی، ریزش لایه محافظی است که در صورت عدم بارداری اتفاق می‌افتد. سطح هورمون ‌های استروژن و پروژسترون در دوران تخمک گذاری دچار تغییراتی می شود که این تغییرات خود باعث بروز درد های قاعدگی خواهند شد. در این ادامه این فرآیند، عروق خونی و ماهیچه‌های دیواره رحم منقبض می‌شوند. این انقباض و فشار باعث نرسیدن خون و اکسیژن کافی به رحم شده و درد های اطراف شکم، کمر و انقباض سایر ماهیچه ها را پدیدار می آورد.

به طور کلی علت درد های سخت و شدید دوران قاعدگی به دلایل زیر است :

فیبروم رحم

فیبروم رحم به تومورهای غیرسرطانی و خوش خیم که روی لایه های عضلانی رحم رشد می کنند، می گویند. این تومور ها در اندازه های متفاوت کوچک و بزرگ هستند. اغلب کسانی که این بیماری را دارند، دوران قاعدگی دردناکی را تجربه می کنند.

تنگ بودن دهانه رحم

یکی دیگر از دلال درد های غیرعادی در دوران پریود، تنگی دهانه رحم است. در این مورد، دهانه رحم اجازه نمی دهد فرآیند گردش خون، هورمون، تخمک گذاری و به طور کلی جریان قاعدگی به درستی ادامه یابد و آن را محدود می کند.

کیست تخمدان

کیست تخمدان، رایج ترین بیماری در بین خانم هاست. کیست ها توده‌ های کیسه ای هستند و درونشان پر از مایع است که داخل یا روی تخمدان رشد می‌ کنند. اندازه این کیست‌ها ممکن است کوچک یا بزرگ باشد. این کیست‌ ها در اغلب مواقع به طورخود به ‌خود یا با مصرف دارو در مدت 6 تا 8 هفته از بین می‌روند. کیست‌ های تخمدان در بیشتر مواقع، بدون علائم هستند ولی می‌توانند باعث ایجاد درد شدید در دوران قاعدگی شوند.

بیماری التهابی لگن (PID)

بیماری التهابی لگن (PID) عفونت در قسمت فوقانی سیستم تولید مثل خانم ها، شامل رحم، لوله‌های فالوپ، تخمدان و داخل لگن است. این بیماری در اغلب موارد باعث درد غیرعادی در حین آمیزش و قاعدگی می شود.

عوامل دیگری مثل بیماری آندومتریوز یا استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری نیز باعث ایجاد دردهای شدید در دوران پریود می شوند. دردهای قابل تحمل در دوران قاعدگی که ناشی از این بیماری ها نیستند، با افزایش سن به مرور کم می شوند و اغلب پس از زایمان به طور کلی بهبود می‌ یابند.

درمان های خانگی کاهش درد قاعدگی

برای کاهش درد های خفیف و طبیعی پریود که ناشی از بیماری نباشد، می توان از درمان های خانگی استفاده کرد. به طور کلی با کنترل رژیم غذایی مناسب و ورزش می توان درد قاعدگی را تا حدودی بهبود بخشید. در ادامه به طور دقیق تر به روش های تسکین درد دوران قاعدگی می پردازیم.

  • گرمادرمانی

همانطور که اشاره کردیم، پریود باعث انقباض عضلات می شود. یکی از بهترین روش های کاهش درد پریود، گرم‌ کردن نواحی شکم در اطراف رحم و کمر است که نقش چشمگیری در تسکین درد دارد. طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۸ مشخص شد که گرما، می تواند به ‌اندازه مصرف قرص‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی و داروهای ضد درد مسکن در درمان درد قاعدگی موثر باشد. گرما می‌تواند گردش خون را در بافت شکم بهبود بخشد و از همین طریق درد را کاهش دهد. برای اینکار می توانید از کیسه های آب گرم، حوله گرم و یا پد ها و کمربندهای ماساژور گرمایشی استفاده کنید.

  • ورزش و یوگا

طبق تحقیقاتی که روی تعدادی از خانم های ورزشکار انجام شد، مشخص شد که افرادی که به طور منظم ورزش می کنند و رژیم غذایی مناسبی دارند، هنگام پریود درد خیلی کم تری را تجربه می کنند.

انجام ورزش هایی مثل دوچرخه سواری و پیاده روی و همچنین یوگا در طول دوران پریود باعث کاهش چشمگیر درد می شود.

  • داروهای مسکن

مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) در کاهش درد پریود نقش بسزایی دارد. مسکن هایی مثل ایبوپروفن، ناپروکسن، آسپرین، ژلوفن و مفنامیک اسید در مواردی که درد شدید و غیرقابل تحمل باشد، قابل مصرف هستند. البته توصیه می شود که حتما قبل از مصرف هرگونه دارو با پزشک مشورت کنید. نوافن نیز یک مسکن قوی برای کاهش درد دوران قاعدگی است. این دارو علاوه بر تسکین دهندگی باعث کاهش میزان خونریزی غیر طبیعی پریود نیز می باشد. این دارو بدون تجویز پزشک قابل مصرف نیست، پس از مصرف خودسرانه آن خودداری کنید.

  • رژیم غذایی

یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر روند پریود، رژیم غذایی است. قبل از هرچیزی باید بدانید مصرف ناکافی آب آشامیدنی باعث گرفتگی بیشتر عضلات و در نتیجه درد بیشتری در این دوران می شود. یکی دیگر از “بهترین روش های کاهش درد پریودی” مصرف کافی آب است. پس حتما به مقدار کافی روزانه آب بنوشید و از سبزیجات، میوه های بیشتری در رژیم غذایی خود استفاده کنید. سبزیجات و میوه ها باعث جذب آب بیشتر و درد کمتر در دوران قاعدگی می شوند.

مواد غذایی که مصرف آن ها باعث تشدید درد دوران قاعدگی می شود به صورت زیر است :

  • مواد غذایی شیرین : از مصرف شیرینی و مواد قندی که قند خون را افزایش می دهند، تاحد امکان دوری کنید. مصرف مواد غذایی شیرین موجب افزایش سطح هورمونی به اسم کورتیزول می شود که این هورمون باعث تشدید درد و خلق بد در دوران قاعدگی است.
  • برای تسکین دردهای پریود، از مصرف دخانیات، الکل و کافئین به صورت جدی خودداری کنید. عدم مصرف کافئین باعث سبک تر شدن پریود می شود.
  • برای کاهش درد از مصرف غذاهای کنسرو شده، فست فود های چرب، شور و نوشیدنی های گاز دار نیز دوری کنید.

بهترین روش های کاهش درد پریود چیست؟

کاهش درد پریود برای خانم‌هایی که دردهای شدید و مداومی را در طول چرخه قاعدگی تجربه می‌کنند، از اهمیت بسیاری برخوردار است. بهترین روش های کاهش درد پریود، روش هایی هستند که به سرعت موثر باشند. همانطور که قبلا اشاره کردیم، گرمادرمانی از بهترین روش های کاهش درد پریود است. در این زمینه، پد های گرمایشی، بهترین گزینه برای گرفتگی عضلات ناحیه شکم و کمر هستند. در ادامه به معرفی بهترین برندهای پد های حرارتی تسکین دهنده درد قاعدگی می پردازیم.

پد گرمکن تسکین گرفتگی درد قاعدگی Aroma Season Cordless Menstrual Heating Pad

این پد گرمایشی، به سرعت در 15 ثانیه گرم می شود و بیش از 6 ساعت قابل استفاده است. دارای قابلیت تنظیم میزان درجه حرارت است که استفاده از آن را برای تسکین درد در نواحی گردن، شانه، شکم و کمر ممکن می سازد.

ویژگی های پد گرمکن تسکین گرفتگی درد قاعدگی Aroma Season :

  • دارای تنظیمات زمان و میزان حرارت است که استفاده آن را بسیار گسترده تر می کند.
  • این محصول دارای عمر باتری طولانی ست که در مدت کوتاهی شارژ می شود و استفاده از آن را برای چندین ساعت فراهم می سازد.
  • به طور سریع گرم می شود و برای زمان طولانی حرارت خود را حفظ می کند.

پد حرارتی تسکین درد قاعدگی BEUrer Em 50, Menstrual Relax

این پد حرارتی را می توانید در همه جا زیر لباس خود استفاده کنید. این محصول با قابلیت تنظیم حرارت، شکل نرم و ارگونومیک و شارژ سریع باتری می تواند به تسکین درد و آرامش شما کمک کند.

ویژگی های پد حرارتی تسکین درد قاعدگی BEUrer Em 50, Menstrual Relax :

  • با تنظیمات گسترده 15 درجه حرارت می توانید آن را به صورت دلخواه تنظیم کنید.
  • این پد حرارتی بسیار سبک است که حمل را در هر زمان و مکان در زیر لباس آسان می کند.
  • دارای 2 باتری با شارژ طولانی مدت است که استفاده مداوم از آن را مقدور می سازد.

بسته 3 تایی چسب حرارتی برای درد و گرفتگی پریود Nua Cramp Comfort

این محصول یک پچ خود گرم شونده است که برای تسکین درد پریود در همه جا و زیر لباس قابل استفاده است. این پچ را می توانید به طور مداوم و 8 ساعت استفاده کنید که باعث کاهش گرفتگی عضلات و بهبود درد می شود.

ویژگی های بسته 3 تایی چسب حرارتی برای درد و گرفتگی پریود Nua Cramp Comfort :

  • این پچ های حرارتی مواد ۱۰۰% طبیعی ساخته شده اند و به هیچ وجه باعث ایجاد حساسیت نمی شوند.
  • بسیار سبک و کوچک هستند که به راحتی می توان در همه جا از آن ها استفاده کرد.

کلام آخر

پریود بخش طبیعی از چرخه قاعدگی است و با برخی تغییرات هورمونی که باعث ایجاد درد می شوند، همراه است. در طول چرخه قاعدگی، رگهای خونی در رحم منقبض شده و موجب گرفتگی لایه عضلانی می شوند که همین امر باعث ایجاد درد در نواحی مختلف می شود. در برخی موارد این درد، شدت زیادی دارد و بسیاری از خانم ها را از انجام امور روزمره باز می دارد. به همین دلیل است که درمان درد های پریود از اهمیت بسیاری برخوردار است. تسکن درد های دوره قاعدگی با کنترل رژیم غذایی و میزان فعالیت بدنی قابل کنترل است. گرما درمانی و استفاده از محصولاتی مثل کمربند ها و پدهای حرارتی دوره قاعدگی از بهترین روش های کاهش درد پریود است.

سوالات متداول

بهترین دمنوش برای کاهش درد قاعدگی چیست؟

دمنوش‌ها به ‌طور طبیعی به تسکین گرفتگی عضلات کمک می کنند. بهترین دمنوش های برای استفاده در این دوران شامل دمنوش زنجبیل، دمنوش برگ تمشک، دمنوش آویشن، دمنوش دارچین و چای سبز و بابونه می باشند.

درد پریود در چه افرادی شدت بیشتری دارد؟

افرادی که دارای بیماری های رحمی هستند، سنشان کمتر از 30سال است، پریود نامنظمی دارند، به طور کافی آب نمی نوشند و سیگار می کشند، درد بیشتری در طول چرخه قاعدگی متحمل می شوند.

مصرف چه داروهای مکملی در کاهش درد پریود، موثرتر است؟

مکمل هایی غذایی مثل منیزیم، ویتامین های B12، B1، B6، E، D، کلسیم و روغن ماهی در کاهش درد دوران قاعدگی نقش بسزایی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *