همه مردم در طول زندگی خود طبق شرایط مالی و زمانی، سفرهای گوناگونی را تجربه میکنند. یکی از دغدغه های مهم که برای بسیاری از مسافران در سفرهای مختلف پیش می آید انتخاب چمدان مناسب و چگونگی جایگذاری لوازم در چمدان است. هنگامی که مشغول برنامه ریزی برای سفرتان هستید، احتمالا بستن چمدان اولین کاریست که انجام می دهید. چمدان یکی از مهم ترین وسایل برای مسافرت است که انتخاب صحیح آن در روند حمل و نقل نقش بسیاری دارد. برای داشتن یک چمدان خوب در سفر، دانستن نکات راهنمای خرید چمدان مسافرتی لازم است.
در ادامه به بررسی ویژگی های یک چمدان خوب و نحوه چیدن وسایل در آن می پردازیم.
اهمیت داشتن یک چمدان خوب در مسافرت
چمدان به کیف بزرگ یا صندوقچه دارای دسته گفته می شود که وسایل شخصی لازم برای جابه جایی و مسافرت در آن قرار داده می شود. برای هر سفر نیاز داریم که مجموعه ای از وسایل شخصی به همراه داشته باشیم. بسیاری از افراد استفاده از کوله پشتی و یا ساک دستی را ترجیح می دهند ولی چمدان، مزیتهایی دارد که باعث میشود مسافران، آن را به سایر گزینهها ترجیح دهند. با کمک چمدان، به راحتی میتوانید وسایل مورد نیاز سفر خود را حمل کنید. از آنجا که چمدانها بخشهای مختلفی برای جدا کردن وسایل دارند، پیدا کردن وسیلهها نیز، در چمدان راحت تر است. بسیاری از چمدان ها داری چرخ و دسته برای جابه جایی هستند که موجب حرکت آسان تر و سریع تر حتی با بار سنگین در سفر می شود. در برخی مدل ها قفل های پیشرفته ای روی چمدان ها برای تضمین امنیت وسایل داخل آن ها قرار گرفته است که یک مزیت خیلی خوب برای مسافرت است.
انواع چمدان ها بر اساس سایز و جنس
اندازه و جنس چمدان اولین ویژگی های یک چمدان است که باید به آن دقت کنیم. یکی از نکات مهم راهنمای خرید چمدان مسافرتی، جنس بدنه آن است که استحکام و دوام آن را مشخص می کند. انتخاب سایز مناسب چمدان نیز به نوع سفر، مقصد، مدت زمان سفر و مقدار وسایلی که حمل می کنید، بستگی دارد.
انتخاب سایز مناسب چمدان
مطمئنا جابه جایی یک چمدان کوچک، آسان تر از حمل کردن یک چمدان بزرگ است. از طرفی بار بیشتری را می توانید در یک چمدان بزرگ قرار دهید و چمدان کوچک فضای کمتری برای استفاده، در اختیار شما قرار میدهد. به همین دلیل باید دقت کنیم که متناسب با شرایط سفر و حجم وسایل خود چمدانی با سایز مناسب را انتخاب کنیم. چمدان ها بر اساس سایز، به سه دسته کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم میشوند.
چمدان سایز کوچک
چمدانهای سایز کوچک که به آنها چمدان کوچک سایز کابین (Cabin size) یا کری آن (Carry on) نیز گفته میشود، دارای ابعاد تقریبی برابر با ۵۶ × ۳۶ × ۲۳ سانتیمتر هستند. این چمدانها به علت سایز کوچکشان، بیشتر برای سفرهای کوتاه و تک نفره مناسب هستند. معمولا گنجایشی بین ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم یا ۴۰ تا ۴۵ لیتر دارند و حمل آن ها در سفر بسیار راحت است. چمدانهای سایز کوچک را میتوان به داخل کابین هواپیما برد و به قسمت بار تحویل نداد و تا پایان سفر نزدیک به خود نگه داشت.
چمدان سایز متوسط
این اندازه چمدان بهترین انتخاب برای سفرهای میان مدت و خانواده های کم جمعیت است که به همین دلیل این سایز از چمدان، به عنوان سایز استاندارد در بازار مصرف به فروش می رسد. به طور معمول چمدان هایی با سایز متوسط، معمولا گنجایشی بین ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم یا ۵۰ تا ۶۵ لیتر دارند.
چمدان سایز بزرگ
بزرگترین سایز چمدان ها، برای خانواده های پرجمعیت و کسانی که قصد مسافرت طولانی مدت را دارند مناسب است. لازم به ذکر است که اگر با هواپیما عازم سفر هستید، قوانین بین المللی مانع بزرگی برای در انتخاب این ابعاد از چمدان است و در بیشتر مواقع بار بیش از 30 کیلوگرم پذیرفته نمی شود. برای اینکه بتوانید انتخاب بهتری در این زمینه داشته باشید نکات راهنمای خرید چمدان مسافرتی را دنبال کنید.
انتخاب جنس بدنه مناسب چمدان
چمدان های امروزی معمولا از جنس الیاف مصنوعی، فلز، پلاستیک سخت، چرم، پارچه های مقاوم یا ترکیبی از این موارد ساخته می شوند. مهم ترین نکته خرید چمدان برای مهاجرت توجه به جنس آن است. برای سفرهای طولانی مدت، نیاز به یک چمدان مقاوم با قابلیت تحمل ضربات محکم است. در بسیاری از خطوط هوایی چمدان ها به هنگام بارگیری و جابه جایی آسیب می بینند. بنابراین اگر جنس چمدان شما مناسب نباشد، احتمال آسیب دیدن وسایل شما داخل چمدان نیز هست.
از مهم ترین نکات راهنمای خرید چمدان مسافرتی، جنس آن است. چمدانها بر اساس جنس، به دو دسته کلی جنس بدنه سفت و بدنه نرم تقسیم میشوند که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. که به بررسی آن ها می پردازیم.
چمدان های محکم
چمدان هایی با بدنه محکم، در مقایسه با بدنه نرم، دارای وزن بیشتری هستند که حفاظت بیشتری را برای وسایل داخل آن در مقابل ضربه، رطوبت فراهم می کنند. چمدان ها با بدنه محکم با توجه به جنسشان، به چند دسته تقسیم می شوند:
چمدان های پلی کربنات
این چمدان ها بسیار بادوام و سبک هستند که در عین دارای قابلیت تحمل وزن زیاد و انعطاف بالا هستند. چمدانهایی که 100% از پلیکربنات ساخته شدهاند، به دلیل جنس بسیار محکم، ضد خراش و ضربه هستند و در مقابل، قیمت نسبتا بالایی دارند.
چمدان های آلومینیومی
چمدانهای آلومینیومی دارای استحکام و مقاومت بالایی هستند. اگر می خواهید وسایلتان از هر نوع آسیب دور باشند و تا مدتها به فکر تعویض چمدان نباشید، چمدان های آلومینیومی بهترین گزینه هستند. این چمدان ها ضد آب و رطوبت هستند. برخی از آن ها قفلهای امنیتی مورد تایید TSA دارند که از سرقت وسایل داخل آن جلوگیری می کند. از معایب چمدان های آلومینیومی، می توان به وزن و بالا بودن قیمت نسبی آن اشاره کرد.
چمدان های چرمی
چمدان های چرمی در انواع چرم های طبیعی و مصنوعی عرضه می شوند که در مقابل چمدان های پارچه ای دارای وزن بیشتری هستند. این چمدان ها در مقابل خراش و پارگی مقاومت بالایی دارند ولی در مقابل رطوبت و باران مقاومت خوبی ندارند. بنابراین نمی توان در مناطق مرطوب از آن ها استفاده کرد.
چمدان های ABS
جنس این چمدان ها از نوعی پلاستیک به نام ABS است که دارای مقاومت و انعطاف بالایی در برابر ضربات هستند. چمدان های ABS دارای وزن سبک تر و به علت توانایی کمتر در برابر آسیب های احتمالی، نسبت به جنس پلی کربنات ها قیمت پایین تری دارند.
چمدان های نرم
جابه جایی چمدانهای نرم با وزن کمتر که جنس بدنه آنها از انواع منسوجات است، راحت تر است. به علاوه چمدانهای نرم در صورت برخورد و ضربه، آسیب کمتری میبینند اما امکان پارگی یا نفوذ رطوبت به داخل آنها وجود دارد.
چمدان های برزنتی
این چمدانهای در مقابل آب مقاوم هستند اما به علت ویژگی های جنس پارچه آن، اگر رطوبت به چمدان های برزنتی برسد، وسایل و به طور کلی محفظه داخلی چمدان بوی نامطلوبی میگیرد. سبک وزن هستند و حمل آن ها راحت است به علاوه قیمت مناسبی دارند.
چمدان های پلی استر
جنس چمدان پلیاستر، پارچهای نازک و نرم است. قیمت چمدان های پلی استر نسبت به بقیه مدل ها پایینتر است و کیفیت و مقاومت کمتری نیز دارند.
چمدان های تیتانیوم پلاستیک
چمدان های تیتانیوم پلاستیک، دوام بالا و طول عمر طولانی دارند اما در مقابل ضربه و خط و خش حساس هستند. درمجموع میتوان گفت نسبت به قیمتشان، محصولی باکیفیت و مناسب هستند.
در جدول زیر به طور خلاصه ویژگی این چمدان ها مقایسه شده است.
جنس چمدان | مقاومت در برابر آب | مقاومت در برابر آسیب | وزن |
پلی کربنات | ضدآب | مقاومت و استحکام بالا در برابر ضربات و خراش | سبک |
آلومینیومی | ضدآب | مقاومت و استحکام بالا در برابر ضربات | نسبتا سنگین |
چرمی | مقاومت پایین در برابر رطوبت | مقاومت و انعطاف بالایی در برابر خراش و پارگی | نسبتا سنگین |
ABS | ضدآب | مقاومت و انعطاف بالا در برابر ضربات | سبک |
برزنتی | ضدآب | مقاومت متوسط در برابر خراش و ضربه | سبک |
پلی استر | ضدآب | مقاومت پایین در برابر خراش و ضربه | سبک |
تیتانیوم پلاستیک | ضدآب | طول عمر بالا- مقاومت پایین در برابر خراش و ضربه | سبک |
نکات مهم خرید چمدان مسافرتی
هنگام انتخاب چمدان برای خرید، باید به موارد مختلفی توجه کنید. داشتن یک چمدان مناسب، باعث می شود مسافرتی بهتر و کم دردسر داشته باشید. البته شاید درک این موضوع تا زمانی که یک چمدان نامناسب، لذت شما را در طول سفر بهم نزند، قابل درک نباشد. از آنجایی که یک چمدان خوب، سفر شما را تضمین می کند قبل از خرید آن لازم است “نکات راهنمای خرید چمدان مسافرتی” را در نظر بگیرید.

سایز، اندازه و وزن چمدان
اندازه و سایز از نکات مهم خرید چمدان است. اندازه چمدان باید به صورتی انتخاب شود که هم نیاز شما را برطرف کند و هم حمل آن آسان باشد. چمدان ها در سایزهای کوچک تا بزرگ در بازار وجود دارند که به مراتب گنجایش محفظه داخلی و وزن آن ها هم با افزایش سایز، بیشتر می شود. برای انتخاب بهترین سایز چمدان، لازم است که میزان وسایل و مدت زمان سفرتان را در نظر بگیرید.
چرخ و دسته های چمدان
به طور کلی چمدان ها در دو دسته چرخ دار و بدون چرخ تقسیم می شوند. چمدان های چرخ دار نیز در انواع چرخ های ثابت و یا متحرک وجود دارند. چمدان های چرخ دارد برای حمل بارهای سنگین بهترین گزینه هستند. باید در نظر داشته باشید که حمل یک بار سنگین در طول سفر و گذر از معابر و فرودگاه ها بسیار برای شما سخت و طاقت فرسا خواهد بود، پس حتما این مورد در راهنمای های خرید چمدان مسافرتی خود، در نظر بگیرید.
از آنجایی که چمدان ها با دسته جابه جا می شوند، توجه به کیفیت، استحکام و طراحی ارگونومیک آن برای راحتی آن بسیار مهم است. در چمدان های چرخ دار، دسته کشنده چمدان باید استحکام کافی را داشته باشد که هنگام حمل بار نشکند. در چمدان های بدون چرخ نیز دسته ی حمل و بلند کننده چمدان باید دارای مقاومت و استحکام کافی باشد.
محفظه ها و جیب های چمدان
هنگام خرید چمدان حتما به گنجایش محفظه داخلی و تعداد جیب های جانبی آن برای حمل لپتاپ، غذا و موارد دیگر توجه کنید. اصلی ترین کاربرد چمدان حمل وسایل شماست پس در نظر گرفتن گنجایش آن نکته ی مهمی در راهنمای خرید چمدان است.
زیپ چمدان
زیپ های چمدان نقش مهمی را در کیفیت آن ایفا می کنند. تمامی وسایل داخل چمدان شما توسط زیپ های آن نگهداری می شود. پس هنگام انتخاب چمدان، دوام و کیفیت زیپ ها را در نظر بگیرید. زیپ های چمدان ها در دو نوع کویل و زنجیرهای ساخته می شوند. زیپهای زنجیرهای فلزی نسبت به کویلها مقاومت بیشتری دارند.
تعدادی از مدلهای چمدان، دارای یک زیپ برای افزایش فضای داخلی چمدان هستند. این زیپ حجم داخلی چمدان را با افزایش ارتفاع ۷ تا ۱۵ سانتیمتر اضافه میکنند. اگر فکر می کنید هنگام بستن چمدان خود ممکن است به فضای بیشتری نیاز داشته باشید، حتما چمدانی با زیپ افزایش دهنده حجم تهیه کنید.
قفل ها و امنیت چمدان
از دیگر نکات مهم خرید چمدان توجه به قفل چمدان است که امنیت وسایل شما را تضمین می کند. اگر به طور مداوم در حال سفر هستید و یا به سفرهای طولانی مدت می روید هرگز چمدان بدون قفل نخرید. چمدان ها با قفل های رمزی، قفل های کلیدی، قفل های TSA که مخصوص مهاجرت و سفرهای خارجی، وجود دارد. در صورتی که چمدان شما قفل ندارد، می توانید به صورت جداگانه به زیپ های آن اضافه کنید اما در نظر بگیرید که امنیت کافی را در صورت سرقت تضمین نمی کند.
کیفیت و جنس بدنه
کیفیت و جنس بدنه چمدان باید به صورتی باشد که در برابر آسیب های جابه جای مثل ضربه، خراش، پارگی، باران و رطوبت مقاوم باشد. در مطالب قبل تر به بررسی انواع جنس بدنه چمدان پرداختیم. بعد از آشنایی با جنس چمدان ها بر اساس نیاز خود، چمدانی انتخاب کنید که کیفیت خوبی برای سفر داشته باشد. چمدان هایی با جنس پلی کربنات و آلومینیومی، چمدان های با کیفیتی هستند که دارای طول عمر بالایی نیز هستند.
راهنمای استفاده از چمدان در سفر
- اگر سبک سفر می کنید و نیازی به چمدان بزرگ ندارید تا حد امکان چمدان کوچکی انتخاب کنید که آن را با خود به داخل هواپیما ببرید. در هر سفر اگر چمدان یا کیف کوچک باشد و حمل آن راحت باشد می توانید آن را تا پایان سفر همراه خود نگه دارید و معطل تحویل دادن یا تحویل گرفتن آن نمی شوید.
- هنگام تحویل دادن چمدان، دیرتر از سایرمسافرین اقدام کنید. اینکار باعث می شود برای گرفتن مجدد چمدانتان در مقصد کمتر منتظر بمانید.
- وسایل ضروری و دم دستی که ممکن است در طول سفر به آن ها احتیاج پیدا کنید را در نزدیک ترین جای چمدان قرار دهید که به راحتی به آن ها دسترسی پیدا کنید.
- تا حد امکان از چمدان های قفل دار استفاده کنید که لوازم همراه شما داخل چمدان، دچار سرقت نشوند.
- وسایل با ارزشتان را در کیف دستی بگذارید و به همراه خود به کابین هواپیما ببرید که ازگم نشدن آن ها اطمینان خاطر داشته باشید.
- در انتها مراقب چمدان خود باشید که دچار ضربه، شکستی یا خراش نشود و به وسایل داخل آن آسیبی وارد نشود.
چگونگی جایگذاری وسایل در چمدان

۱- ابتدا لیستی از وسایل مورد نیاز خود تهیه کنید و تا حد امکان از حمل وسایل غیرضروری خودداری کنید.
۲- برای جمع کردن لباس های خود، آن ها را لوله کنید و تا حد امکان آن ها را تا نزنید. تا زدن لباس ها باعث می شود که هم جای بیشتری در چمدان بگیرند و هم فرم خود را از دست بدهند. لوله کردن لباس ها از چروک شدن آن ها هم خودداری می کند.
۳- مایعات و لوازم آرایشی بهداشتی را در بسته بندی جداگانه قرار داده و یا از ظرف های کوچک برای حمل آن ها استفاده کنید که هم جای کمتری در چمدان بگیرد و هم در صورت ریختن داخل چمدان به سایر وسایل سرایت نکند.
۴- همیشه فضای خالی در چمدان در نظر بگیرید. در طول سفر ممکن است وسیله جدیدی بخرید و برای حمل آن نیاز به جای خالی داشته باشید.
۵- بهترین راه برای بستن چمدان و جایگذاری وسایل، استفاده از نظم دهنده چمدان است. نظم دهنده چمدان استفاده بهینه از فضای داخلی چمدان را برای شما چندین برابر بیشتر می کند و دسترسی شما را به وسایلتان بسیار آسان می کند.
نظم دهنده چمدان وسایل شما را در محفظه های جداگانه دسته بندی و به طور کلی نظم خاصی را به چمدان شما می دهند. همچنین پلی استر به کار رفته در این محفظه ها از رسیدن رطوبت به لوازم شما جلوگیری می کند.
کلام آخر
چمدان یکی از وسایل ضروری در سفر است که لوازم مورد نیاز شما را با امنیت کافی حمل می کند. یک چمدان مناسب در طول مسافرت می تواند تاثیر بزرگی در تجربه شما داشته باشد. با دانستن نکات راهنمای خرید چمدان مسافرتی می توانید یک چمدان خوب با اندازه و جنس مناسب که با نیازهای شما مطابقت داشته باشد، خریداری کنید. علاوه بر یک چمدان خوب، جایگذاری صحیح وسایل داخل آن هم می تواند در روند سفر شما تاثیرگذار باشد. نظم دهنده چمدان بهترین گزینه برای چیدن وسایل داخل چمدان است که فضای داخلی چمدان را به بهترین نحو سازمان دهی می کند و دسترسی به لوازم را بسیار آسان می کند.